Het schrijven van mijn eerste StoryBrand

Onlangs kwam een klant naar me toe met een uitdaging: hij had moeite om zijn boodschap over te brengen. Mijn oplossing? De StoryBrand methode. En dit is een oplossing die ook jou kan helpen.

Verscholen in de serene rust van de Zwitserse bergen, vond ik de perfecte omgeving om me te concentreren op het schrijven van een StoryBrand voor deze klant. StoryBrand is zo’n eenvoudige en krachtige methode. Het transformeert droge feiten in een levendig verhaal, waardoor zowel het publiek als de boodschap helder en levendig worden. Ik zat in de flow en zal de resultaten delen zodra ik klaar ben.

Een StoryBrand schrijven om de boodschap te verduidelijken

Ontdek de kracht van de StoryBrand Methode

StoryBrand is een marketingmethode ontwikkeld door Donald Miller. Deze methode helpt bedrijven hun marketingboodschap te verduidelijken door zich te richten op het verhaal van de reis van de klant. De methode benadrukt het belang van het begrijpen van de behoeften en motivaties van de klant, en presenteert het bedrijf als de held die de klant kan helpen zijn problemen op te lossen en zijn doelen te bereiken.

Het StoryBrand raamwerk bestaat uit zeven elementen die een overtuigend verhaal vormen:

  1. Een personage dat worstelt met een probleem
  2. Een gids die het personage kan helpen het probleem op te lossen
  3. Een plan dat het personage kan volgen om het probleem op te lossen
  4. Een doel dat het personage wil bereiken
  5. Een conflict dat het personage ervan weerhoudt het doel te bereiken
  6. Een transformatie die plaatsvindt wanneer het personage het conflict overwint
  7. Een moraal van het verhaal die resoneert met het publiek

De StoryBrand-methode moedigt bedrijven aan om een duidelijk, overtuigend verhaal te vertellen over hoe ze hun klanten kunnen helpen hun problemen op te lossen en hun doelen te bereiken, in plaats van alleen maar de kenmerken en voordelen van hun producten of diensten op te sommen. Het suggereert dat bedrijven zich moeten richten op het opbouwen van relaties met hun klanten door hun behoeften en motivaties te begrijpen, en zich te presenteren als een gids die de klant kan helpen succes te behalen.

Mijn Beoordeling van het StoryBrand boek

Ik vond het boek geweldig om te lezen en ik heb er veel van geleerd! Het is onderdeel geworden van mijn dagelijkse toolset, en ik heb het boek zeer positief beoordeeld.

Review: Building a StoryBrand, Donald Miller

Heb jij de StoryBrand methode al eens geprobeerd? Wat was jouw ervaring? Ik hoor graag je gedachten over deStoryBrand methode.

Jouw Volgende Stap

Ben je geïnspireerd om de StoryBrand methode zelf te proberen? Of misschien heb je vragen of wil je meer weten? Voel je vrij om contact met mij op te nemen. Ik ben hier om je te helpen en je te begeleiden op je eigen StoryBrand reis.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven