Het verhaal van een verteller

Verhalen zijn verweven in het weefsel van onze menselijkheid, en in mijn geval, in mijn DNA. Geboren in een familie van verhalenvertellers, ontdekte ik pas op latere leeftijd de ware kracht van een goed verteld verhaal.

Als je mijn DNA zou onderzoeken, zou je een verhaal ontdekken. Aan moederszijde stamt mijn familie af van een lange lijn verhalenvertellers. Jarenlang zag ik verhalen vertellen slechts als een vorm van entertainment, een vlucht naar de wereld van fictie. Maar toen ik 51 werd, stuitte ik op een boek dat mijn perspectief volledig veranderde: “StoryBrand” van Donald Miller.

De Kracht van Verhalen

“StoryBrand” is een kristalhelder boek dat de diepe wortels van verhalen in de geschiedenis en psychologie blootlegt. Het toont aan dat verhalen niet alleen dienen om te entertainen, maar ook om te informeren, te trainen, te inspireren en ons voor te bereiden op toekomstige veranderingen. Onze voorouders gebruikten verhalen om de volgende generatie te onderwijzen en voor te bereiden op de vreugden en gevaren van het leven. Deze verhalen, die universeel zijn in alle culturen, delen gemeenschappelijke elementen en structuren. Deze boodschap resoneerde diep bij mij.

Het StoryBrand Model

Donald Miller gaat verder dan alleen het analyseren van de culturele diepten van verhalen. Hij ontwikkelde een model, genaamd StoryBrand, dat helpt om feiten te analyseren en er een meeslepender verhaal omheen te weven. Dit model is niet alleen toepasbaar op bedrijven, maar ook op campagnes. Het model wordt vervolgens ingebed in een raamwerk, het SB7-raamwerk.

Meer informatie over het SB7-raamwerk vind je hier

De Reis van de Held

Het SB7-raamwerk onthult wie de held van het verhaal is en hoe deze held, met de hulp van een wijze en slimme gids, zich een weg baant door uitdagingen en gevaren. De gids voorziet de held van een plan, een kaart naar een betere toekomst. Een toekomst die de held transformeert in een gelukkiger, beter, gezonder persoon, weg van de afgrond van nutteloosheid, domheid, lelijkheid of eenzaamheid.

Het raamwerk van StoryBrand SB7. Een duidelijk verhaal.

Mijn Nieuwe Rol als Verhalenverteller

Het boek “StoryBrand” heeft bij mij een diepe snaar geraakt. Het heeft niet alleen mijn kijk op verhalen veranderd, maar ook mijn benadering van mijn carrière. Geïnspireerd door de kracht van storytelling, besloot ik mijn rol als technisch Digital Marketeer te verrijken en uit te breiden door me ook te richten op het worden van een Story Teller.

Ik ben enthousiast om deze nieuwe dimensie van mijn carrière te verkennen, om te leren en te oefenen, en om mijn bestaande ervaring te gebruiken om levendigheid, opwinding en verandering in marketingboodschappen te brengen. Het is een uitdaging die ik met open armen verwelkom, omdat ik geloof in de kracht van een goed verteld verhaal.

Dankzij Donald Miller, zijn boek “StoryBrand” en het SB7 Framework, voel ik me weer verbonden met de lange lijn van verhalenvertellers in mijn familie. Ik ben klaar om mijn eigen verhaal te schrijven en anderen te helpen hetzelfde te doen. Ik kijk ernaar uit om mijn reis als verhalenverteller voort te zetten en anderen te helpen hun verhalen te vertellen.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven