Mijn ervaringen met CDN’s en snelheid

Onafhankelijke experimenten tonen aan dat CDN’s en server-side caching, meer dan paginagrootte of hardware, de sleutel zijn tot het verhogen van de paginasnelheid. Dit is wat ik heb geleerd.

Llama 3.2 op een Mac

Ik heb Meta’s Lama 3.2 LLM getest op mijn Mac Mini, en heb het ingesteld via Docker. Het is snel, privé en genereert code, maar mist geheugen en multimodale functies zoals ChatGPT.

Wachtwoord-app in Mac en iOS

De nieuwste iOS- en macOS-updates van Apple bieden een uniformere en efficiëntere manier om wachtwoorden en authenticatie te beheren. Hierdoor wordt de beveiliging eenvoudiger, wordt er minder tijd besteed aan het beheren van accounts en wordt de productiviteit verhoogd.

Menselijk geheugen in een digitale wereld

In dit bericht bespreek ik het belang van het menselijk geheugen in het digitale tijdperk, waarin informatie constant stroomt. Ik deel ook mijn workflow voor het gebruik van flashcards en digitale tools om kennis te behouden.

Het digitale dilemma van Europa en de nieuwe Commissie

Europa staat voor een cruciaal moment in zijn digitale strategie, waarbij de nieuwe EU-Commissie een evenwicht moet zien te vinden tussen innovatie en regelgeving om de toekomst van het continent vorm te geven.

Van pagina’s naar podcast met Google NotebookLM

Google’s NotebookLM transformeert moeiteloos lange documenten in natuurlijk klinkende podcasts. In deze post deel ik hoe ik het gebruikte om een ​​rapport van 60 pagina’s om te zetten in een boeiende audio-ervaring.

ChatGPT’s geheugen

De geheugenfunctie van ChatGPT is er! Ontdek hoe het je ervaring bijwerkt met gepersonaliseerde gesprekken en hoe je het effectief kunt beheren en gebruiken.

Scroll naar boven