Playground AI, gratis afbeeldingen maken

Je eigen AI-afbeeldingen snel en via een tekstprompt. Met Playground AI maak je in een handomdraai beelden met behulp van Stable Diffusion en DALL-E.

Playground AI voorbeeld van afbeelding gemaakt met Stable Diffusion.

Misschien heb je al van synthetische, generatieve afbeeldingen via DALL-E en Stable Diffusion gehoord, maar weet je nog niet waar je ermee aan de slag kan. Dan is playgroundai.com een ideale bestemming. En nu is het nog gratis, dus probeer het vooral snel eens uit.

Wat is playground AI?

Is een website waar je kan experimenteren met de technieken van Stable Diffusion en DALL-E. Met een tekstuele aanwijzing, een prompt, wordt er synthetische plaatjes gemaakt. Nieuwe afbeeldingen die je vervolgens kan delen of gebruiken voor een eigen project.

Tot voor kort was het niet makkelijk om er snel kennis mee te maken, maar nu is er dus playgroundai.com. Je maakt gemakkelijk en snel een account via Google en daar kun je aan de slag. Nu is nog nieuw, en gratis, dus kijk er eens na nu het nog kan.

De interface is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Eigenlijk kun je meteen een prompt ingeven en op generate klikken.

Voorbeeldscherm van Playground AI.
Voorbeeldscherm van Playground AI.

Enkele aanwijzingen

De tekstuele prompt is belangrijk voor de stijl en inhoud van de afbeelding, maar er zijn ook nog een paar andere manieren om te komen tot een gewenst resultaat.

Filters zorgen voor een stijl, een sfeer. Zijn dus niet de kleurenfilters zoals we die kennen uit fotoprogramma’s. Ook kun je een eigen afbeelding invoegen om de algoritmen wat inspiratie mee te geven.

Probeer zinvolle en rijke beschrijvingen te gebruiken van de scène waarmee je werkt. Hier is een voorbeeld van de prompt die de Gecko bovenaan deze pagina genereerde:

Fullbody headshot of vibrant adorable anthro gecko in space, gecko made of cosmic space dust, subsurface scattering, ambient, misty, cinematic photograph, incredible detail, ultra quality

Veel plezier!

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven