Progressive Web Apps uitgelegd aan de hand van Twitter Lite

Wil je de functionaliteit van een mobiele app combineren met de toegankelijkheid van een webpagina? Lees dan verder over Progressive Web Apps en het succesvolle voorbeeld van Twitter Lite.

Een Progressive Web App (PWA) is een website die de functionaliteit en gebruikerservaring van een native mobiele app combineert met de toegankelijkheid van een webpagina. Een PWA is gebouwd met webtechnologieën zoals HTML, CSS en JavaScript, maar biedt de gebruiker een ervaring die vergelijkbaar is met een native mobiele app.

Een PWA werkt op alle apparaten en besturingssystemen en kan worden geïnstalleerd op het startscherm van een apparaat.

Twitter Lite tussen de “gewone apps”.

Twitter Lite als voorbeeld van een succesvolle PWA

Twitter Lite is een goed voorbeeld van een succesvolle PWA. Het is ontwikkeld om de ervaring van Twitter op mobiele apparaten te verbeteren en het dataverbruik te verminderen. Twitter Lite is geoptimaliseerd voor gebruik op trage of beperkte internetverbindingen en is ontworpen om snel te laden, zelfs op oudere apparaten.

Twitter Lite biedt veel van dezelfde functies als de native Twitter-app, zoals de mogelijkheid om tweets te plaatsen, te reageren en te retweeten, direct messages te verzenden en te ontvangen, en trending topics te bekijken. Het verschil is dat Twitter Lite is ontworpen als PWA, zodat het kan worden gebruikt als een webpagina en kan worden geïnstalleerd op het startscherm van een apparaat.

Een ander voordeel van Twitter Lite als PWA is het kleine formaat van de app. De native Twitter-app is vaak groot en neemt veel opslagruimte in beslag op een apparaat. Twitter Lite daarentegen is ontworpen om slechts een klein deel van de opslagruimte in te nemen, waardoor het gemakkelijker is om te installeren en te gebruiken op oudere apparaten met beperkte opslagruimte.

Twitter Lite installeren op iOS

Twitter Lite kan eenvoudig worden geïnstalleerd op elk apparaat met een ondersteunde webbrowser. Volg deze stappen om Twitter Lite op jouw apparaat te installeren:

  1. Open de webbrowser op jouw apparaat en ga naar mobile.twitter.com
  2. Tik op de “Delen” knop in de browser (meestal te vinden in het menu)
  3. Kies “Toevoegen aan startscherm” of een vergelijkbare optie
  4. Pas de naam van de app indien gewenst aan en tik op “Toevoegen” of “Opslaan”

Twitter Lite wordt nu geïnstalleerd op jouw startscherm en is klaar voor gebruik.

Op iOS deel je de webpagina en klikt op “Zet op beginscherm”.

Conclusie

Een Progressive Web App is een website die de gebruikerservaring van een native mobiele app biedt en toegankelijk is op alle apparaten en besturingssystemen.

Twitter Lite is een uitstekend voorbeeld van een succesvolle PWA, omdat het is ontworpen om snel te laden, werkt op trage of beperkte internetverbindingen, offline kan werken en slechts een klein deel van de opslagruimte in beslag neemt. Twitter Lite biedt veel van dezelfde functies als de native Twitter-app, maar biedt een betere ervaring voor gebruikers die Twitter op hun mobiele apparaten willen gebruiken.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven