Van fysieke SIM naar eSIM op iPhone

Overgaan van een fysieke SIM naar een geïntegreerde SIM (eSIM) op een iPhone. De stappen om over te stappen en de eerste indrukken van het actief hebben van twee SIM's.

In dit artikel ga ik in op mijn beslissing om over te stappen van een traditionele fysieke simkaart naar een ingebouwde sim (eSIM) op mijn iPhone en hoe ik het nu vrije slot heb gebruikt voor een tweede nummer voor zakelijke doeleinden.

Deze overstap was bedoeld om persoonlijke en zakelijke communicatie beter te kunnen beheren op één apparaat en beloofde gemak en een betere balans tussen werk en privé.

Waarom de overstap?

De motivatie voor het gebruik van een eSIM en het toevoegen van een tweede fysieke SIM werd gedreven door het verlangen naar meer flexibiliteit in het beheren van mijn digitale leven. Door over te stappen op een eSIM voor mijn persoonlijke nummer via Vodafone NL en een andere provider te kiezen voor mijn zakelijke lijn, wilde ik mijn communicatie stroomlijnen zonder meerdere apparaten bij me te dragen.

Stap voor stap proces via Vodafone NL App

De overstap naar een eSIM was een eenvoudig proces, vergemakkelijkt door de Vodafone NL app.

Dit is hoe ik het heb gedaan:

  1. Initieer de eSIM Setup: Binnen de Vodafone NL app volgde ik de aanwijzingen om mijn fysieke SIM om te zetten naar een eSIM.
  2. Volg instructies: De app gaf gedetailleerde instructies, inclusief het scannen van een QR-code om het eSIM-profiel te installeren.
  3. Activeer de eSIM: Na de installatie zorgde ik ervoor dat de eSIM actief was en correct functioneerde voordat ik verder ging met het installeren van de fysieke SIM voor mijn zakelijke nummer.

De tweede SIM op de iPhone configureren

Het installeren en configureren van de tweede SIM voor zakelijk gebruik omvatte het volgende:

  1. Installatie: Terwijl de eSIM actief was, plaatste ik de fysieke SIM in de sleuf van de iPhone.
  2. Configuratie: In Instellingen stelde ik de nieuwe lijn in en labelde elk nummer (“Primair en “Secundair”) voor gemakkelijke identificatie.
  3. Instellingen aanpassen: Ik heb de instellingen voor berichten, gesprekken en datagebruik aangepast om een naadloos beheer van beide lijnen te garanderen.

Ervaringen bij dagelijks gebruik

De dual-sim setup heeft mijn dagelijkse communicatiebeheer aanzienlijk verbeterd:

  • Scheiding van communicatie: Het labelen en beheren van contacten voor elk nummer hielp om persoonlijke en zakelijke communicatie gescheiden te houden.
  • Beheer van WhatsApp: Het gelijktijdig gebruiken van WhatsApp Messenger en Zakelijk leverde geen problemen op en zorgde voor een duidelijke scheiding tussen persoonlijke en zakelijke chats.
  • Batterijlevensduur: Voorlopige waarnemingen suggereren een minimale impact op de batterijlevensduur, maar verdere controle is nodig.

Meer flexibiliteit

Deze opzet biedt onmiskenbaar flexibiliteit en gemak, maar roept wel vragen op over het meer gebonden zijn aan het Apple ecosysteem. Ondanks mogelijke zorgen over een grotere afhankelijkheid van Apple, is de vrijheid om niet gebonden te zijn aan één telefoonprovider bevrijdend.

Voor online professionals die hun communicatiemiddelen willen stroomlijnen, kan de overstap naar een eSIM en het gebruik van een dual-SIM setup aanzienlijke voordelen bieden. Het opende ook mijn ogen voor allerlei roamingdeals die je op je telefoon kunt zetten als je op reis bent. Zelfs door een QR-code te scannen of een eSIM van de ene iPhone naar de andere te sturen.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven