Als website-eigenaar wil je je lezers op de hoogte houden van nieuwe artikelen en updates, maar welke methode moet je gebruiken: Web Push meldingen of e-mail nieuwsbrief inschrijvingen? Beide methoden hebben hun voor- en nadelen, dus laten we eens kijken hoe ze zich tot elkaar verhouden.
Inhoudsopgave
Web Push meldingen
Web Push meldingen zijn korte, directe meldingen die verschijnen op de desktop of het mobiele apparaat van een gebruiker, zelfs wanneer ze je website niet actief gebruiken. Hier volgen enkele voordelen van het gebruik van Web Push meldingen voor het verzenden van artikelupdates:
- Instant delivery: Web Push meldingen worden direct afgeleverd, zodat je lezers op de hoogte zijn van nieuwe artikelen zodra deze zijn gepubliceerd.
- Hoge zichtbaarheid: Web Push meldingen verschijnen direct op het apparaat van de gebruiker, waardoor ze moeilijk te missen zijn.
- Geen e-mailadres vereist: Gebruikers kunnen zich met ÊÊn klik abonneren op Web Push meldingen, zonder dat ze hun e-mailadres hoeven op te geven.
- Aanpasbaar: U kunt de inhoud en timing van uw Web Push-meldingen aanpassen, zodat ze relevant en aantrekkelijk zijn voor uw lezers.
Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van Web Push meldingen:
- Beperkte berichtlengte: Web Push meldingen zijn beperkt in lengte, dus je kunt misschien niet zoveel informatie geven als in een e-mail nieuwsbrief.
- Opt-in vereist: Gebruikers moeten zich aanmelden om Web Push meldingen te ontvangen, en ze kunnen zich op elk moment afmelden, dus je hebt misschien een kleiner publiek dan met e-mail nieuwsbrieven.
Ik gebruik de (gratis) dienst van OneSignal om abonnees te vinden en push-meldingen bij updates.
Inschrijvingen voor e-mailnieuwsbrieven
E-mailnieuwsbrieven zijn regelmatige e-mailupdates die worden verzonden naar abonnees die ervoor hebben gekozen ze te ontvangen. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van e-mailnieuwsbrieven voor het verzenden van artikelupdates:
- Langer bericht: Met e-mailnieuwsbrieven kun je meer gedetailleerde informatie over je artikelen verstrekken, inclusief afbeeldingen en links.
- Directe communicatie: E-mail nieuwsbrieven worden rechtstreeks naar de inbox van de gebruiker gestuurd, waardoor ze een meer persoonlijke en directe vorm van communicatie zijn.
- Geen apparaatbeperkingen: E-mailnieuwsbrieven zijn toegankelijk op elk apparaat met een internetverbinding, waardoor ze voor een groter publiek toegankelijk zijn.
Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van e-mail nieuwsbrieven:
- Verlate levering: E-mailnieuwsbrieven worden mogelijk niet onmiddellijk afgeleverd, zodat je lezers mogelijk niet op de hoogte zijn van nieuwe artikelen zodra deze worden gepubliceerd.
- Spamfilters: E-mailnieuwsbrieven kunnen soms door spamfilters worden onderschept, waardoor ze in de spammap van de gebruiker terechtkomen of helemaal niet worden afgeleverd.
- E-mailmoeheid: Gebruikers kunnen een groot aantal e-mails ontvangen, waardoor ze e-mailmoe worden en zich uitschrijven.
Experiment: Welke methode werkt beter?
Zowel Web Push meldingen als e-mail nieuwsbrief inschrijvingen hebben hun voor- en nadelen als het gaat om het versturen van artikel updates. Ik overweeg om ze allebei te gebruiken, maar het zou wel eens heel snel opdringerig en verwarrend kunnen worden.
Bij wijze van experiment zal ik de effectiviteit van Web Push notificaties en e-mail nieuwsbrief abonnementen vergelijken in de context van het versturen van artikel updates. Ik zal Web Push meldingen gebruiken om abonnees te informeren over nieuwe artikelen op mijn website, en e-mail nieuwsbrieven om abonnees te informeren over dezelfde artikelen.
Ik volg het aantal abonnees dat zich voor elke methode aanmeldt, de open- en doorklikpercentages voor elke melding en de algemene betrokkenheid van elk publiek. Ik zal dan de doeltreffendheid van elke methode evalueren en verslag uitbrengen over mijn bevindingen.
Stay tuned (subscribe of ontvang push notifications đ) voor de resultaten van dit experiment, dat inzicht zal geven in de beste manier om je publiek te bereiken en te betrekken bij artikelupdates.