Apple-apparaten ondersteunen nu web push-meldingen

Als je als schrijver van een blog op zoek bent naar nieuwe manieren om je publiek te bereiken, zul je blij zijn te horen dat Apple-apparaten nu Web Push-meldingen ondersteunen. Met dit krachtige hulpmiddel kun je je lezers direct aanspreken en op de hoogte houden van nieuwe artikelen en updates.

Als je een blogschrijver bent, zul je blij zijn om te weten dat Apple-apparaten nu Web Push-meldingen ondersteunen, een standaard meldingsdienst voor tijdgevoelige gebeurtenissen met hoge prioriteit. Met de release van Safari 16.4 kunnen gebruikers op Apple-apparaten Web Push-meldingen ontvangen, waardoor je je lezers gemakkelijker op de hoogte kunt houden van nieuwe artikelen en updates.

Web Push-meldingen zijn korte, directe meldingen die verschijnen op het desktop- of mobiele apparaat van een gebruiker, zelfs wanneer deze uw website niet actief gebruikt. Ze zijn een krachtig hulpmiddel om lezers te boeien en ze op de hoogte te houden van nieuwe artikelen en updates. Met de toevoeging van Web Push-ondersteuning in Safari op Apple-apparaten kunnen blogschrijvers dit krachtige hulpmiddel nu gebruiken om nog meer lezers te bereiken.

Voorbeeld van push-bericht op iOS.

Onmiddellijke levering

Een van de grootste voordelen van Web Push-meldingen is de onmiddellijke levering ervan. Wanneer je een nieuw artikel publiceert, weten je lezers dat onmiddellijk, ongeacht waar ze zijn of wat ze aan het doen zijn. Dit kan het verkeer naar uw website stimuleren en de betrokkenheid bij uw inhoud vergroten.

Web Push-meldingen zijn ook goed zichtbaar en verschijnen direct op het apparaat van de gebruiker, waardoor ze moeilijk te missen zijn. En omdat ze opt-in zijn, kunnen gebruikers ervoor kiezen ze met één klik te ontvangen, zonder dat ze hun e-mailadres hoeven op te geven. Dit maakt ze tot een handiger en minder opdringerig alternatief voor e-mailnieuwsbrieven.

Voorbeelden van bushberichten naar MacOS.

Een ander voordeel van Web Push-meldingen is hun aanpasbaarheid. U kunt de inhoud en timing van uw meldingen aanpassen om ervoor te zorgen dat ze relevant en aantrekkelijk zijn voor uw lezers. Dit kan helpen om de open rates en click-through rates te verhogen, wat leidt tot meer betrokkenheid bij uw content.

Met de toevoeging van Web Push-ondersteuning in Safari op Apple-apparaten kunnen blogschrijvers nu profiteren van al deze voordelen om een breder publiek te bereiken en hun lezers op de hoogte te houden van nieuwe artikelen en updates. Dus als je een blogschrijver bent, moet je zeker de mogelijkheden van Web Push-meldingen verkennen en kijken hoe ze je kunnen helpen om je publiek te betrekken en je lezerspubliek te laten groeien.

De uitdagingen van iOS overwinnen

Hoewel de iOS 16.4-update web push-meldingen mogelijk heeft gemaakt, is het belangrijk op te merken dat de implementatie ervan op Apple-apparaten niet zo eenvoudig is als op andere platforms.


Vanwege Apple’s unieke benadering van gebruikersprivacy en -beveiliging vereist de integratie van web push-meldingen op iOS extra stappen, zoals gebruikers vragen je website als Progressive Web App (PWA) toe te voegen aan hun startscherm.

Deze extra laag van gebruikersinteractie kan voor sommige websites de verbreiding van web push-meldingen beïnvloeden, en het is cruciaal om hiermee rekening te houden bij het plannen van je engagementstrategie. Niettemin is de mogelijkheid om iOS-gebruikers te bereiken met web push-meldingen een opwindende ontwikkeling die niet over het hoofd mag worden gezien.

Hoe krijg je meldingen via iOS? Open delen bij deze blog in Safari en kies voor Zet op begingscherm.

Dit voegt een app toe en als je die opent kun je je abonneren op meldingen.

Experimenteren

Niet iedereen is een fan van meldingen en ze worden als opdringerig ervaren. Ik weet niet zeker hoe het zich verhoudt tot een nieuwsbriefabonnement en ik ben een experiment begonnen om beide methoden te vergelijken. Op de Engelstalige versie van mijn blog gebruik ik nieuwsbriefabonnementen en voor updates en op deze Nederlandstalige versie probeer ik web push notificaties:

Web Push notificaties versus e-mail nieuwsbrieven

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven