Coolors voor kleurenpaletten

Creëer prachtige kleurenpaletten met Coolors - de eenvoudige en veelzijdige app voor ontwerpers en creatievelingen. Verken willekeurig gegenereerde paletten, pas ze aan en deel je meesterwerken met anderen!

Een voorbeeld van welke paletten van kleuren je kan maken met Coolors.

In de kleurrijke wereld van creativiteit en visuele esthetiek is het vinden van het perfecte kleurenpalet essentieel. Gelukkig is er een app die je helpt om moeiteloos verbluffende kleurenschema’s te genereren en te delen – Coolors!

Of je nu een ontwerper, kunstenaar, marketeer of gewoon een creatieve ziel bent, Coolors kan je inspireren.

Wat is Coolors?

Coolors is jouw ultieme sidekick voor het genereren van kleurenpaletten. Deze geweldige app is ontworpen om je te helpen bij het verkennen, creëren en delen van prachtige kleurencombinaties.

Met Coolors heb je een instrument om je visuele projecten echt tot leven te brengen!

De manieren van exporteren en delen van de gemaakte paletten is heel goed gedaan. Je kan het delen als URL maar ook als PDF, SVG of afbeelding. Daarnaast koppel je het met Procreate of met Adobe via een ASE-bestand (Adobe Swatch Exchange).

Hoe werkt Coolors?

Coolors is supereenvoudig te gebruiken. Hier is hoe het werkt:

 1. Ontdek: Duik in de wereld van kleuren met Coolors. Laat je inspireren door willekeurig gegenereerde paletten en ontdek spannende nieuwe kleurencombinaties. Als je een kleur ziet die je bevalt, sla hem dan op en Coolors genereert direct een nieuw palet op basis van die kleur! Ook kun je werken met eigen foto’s.
 2. Creëer: Geef je creativiteit de vrije loop met de aanpassingsmogelijkheden van Coolors. Pak er een bestaande foto bij en selecteer de kleuren die je graag in je palet wil zien. Maak een collage van foto en palet samen.
 3. Deel: Deel jouw prachtige creaties met de wereld! Exporteer je kleurenpaletten en deel ze op sociale media zoals Twitter, waar anderen kunnen genieten van jouw artistieke kleurkeuzes. Laat je inspireren door de Coolors-gemeenschap en ontdek wat anderen hebben gemaakt.
De optie om zelf een palet te maken met de kleuren van je eigen foto's.
Onder “other tools” vind je de optie om een palet te maken via je eigen foto’s.

Wat kun je met Coolors doen?

Met Coolors kun je een breed scala aan creatieve projecten tot leven brengen. Hier zijn slechts een paar ideeën:

 1. Grafisch ontwerp: Geef je ontwerpen een visuele boost met prachtige kleurenpaletten. Of je nu een logo, poster, brochure of website ontwerpt, Coolors zal je helpen bij het vinden van de perfecte combinaties die jouw project laten opvallen.
 2. Interieurontwerp: Creëer een harmonieuze sfeer in je huis met behulp van de kleurexpertise van Coolors. Laat je inspireren door de aangeboden paletten en geef je interieur een stijlvolle en samenhangende uitstraling.
 3. Kunst en illustratie: Laat je creativiteit spreken met Coolors! Of je nu schildert, tekent of digitaal kunst maakt, experimenteer met verschillende kleurenpaletten om je kunstwerken echt tot leven te brengen.
 4. Sociale media en branding: Maak je online aanwezigheid op sociale media opvallend en herkenbaar met behulp van Coolors. Definieer je merkkleuren en zorg voor consistentie in je posts en branding om een sterke indruk te maken op je volgers en potentiële klanten.
 5. Mode- en textielontwerp: Voor modeontwerpers en textielkunstenaars is het kiezen van de juiste kleuren essentieel. Coolors biedt inspiratie en helpt je bij het creëren van kleurenpaletten die passen bij jouw stijl en ontwerpen, of het nu gaat om kleding, accessoires of textielprints.
 6. Inspiratie en delen: Coolors is niet alleen een geweldige tool, maar ook een bloeiende community van creatieve geesten. Deel je kleurenpaletten met anderen en ontdek inspirerende creaties van medegebruikers. Laat je inspireren door de diversiteit en originaliteit van kleurkeuzes en blijf groeien als een creatieve visionair.
De paletten die Coolors gebruikt zijn inspirerend en makkelijk te exporten voor gebruik ergens anders.
De paletten die gebruikt worden zijn inspirerend en makkelijk te exporten voor gebruik ergens anders.

Aan de slag met paletten!

Nu je bekend bent met de veelzijdigheid en creatieve mogelijkheden van Coolors, is het tijd om zelf aan de slag te gaan!

Je kunt de app eenvoudig downloaden op je mobiele apparaat of de website van Coolors bezoeken om direct toegang te krijgen tot de krachtige kleurengenerator.

Laat je inspireren door de willekeurig gegenereerde paletten, experimenteer met kleuren, en creëer jouw unieke kleurenschema’s die passen bij jouw stijl en projecten. Deel je creaties met de Coolors-gemeenschap en laat je inspireren door anderen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de magie van kleuren met Coolors en laat jouw creativiteit stralen!

Opmerking: Coolors is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en kan ook worden gebruikt via de officiële website van Coolors.

Met Coolers kun je op verschillende manieren paletten genereren maar dat vraagt een Pro-abonnement. De manieren zijn:

 • Monochromatisch
 • Analoog
 • Complementair
 • Gedeeld complementair
 • Triadisch
 • Tetradisch
 • Vierkant

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven