Deze week leerde ChatGPT tekenen, zien en praten

Ontdek de baanbrekende functies van ChatGPT, van het genereren van verbluffende afbeeldingen tot het analyseren van visuals, en revolutioneer uw proces voor het realiseren van content.

Het was inderdaad een glorieuze week voor liefhebbers van ChatGPT, omdat er drie spannende nieuwe functies werden gelanceerd die deze AI-tool nog veelzijdiger en capabeler maken.

In deze blogpost gaan we dieper in op deze opwindende ontwikkelingen en geven we voorbeelden om hun functionaliteit te demonstreren. Ik gebruik een demoprocedure om je te helpen de beschreven functies te ontdekken en te gebruiken.

1. Beeldgeneratie met DALLE-3 integratie

Een van de meest verwachte toevoegingen is de integratie van DALLE-3, een geavanceerd model voor het genereren van afbeeldingen. ChatGPT kan nu afbeeldingen genereren op basis van tekstbeschrijvingen, wat een wereld aan creatieve mogelijkheden opent. Of je nu illustraties nodig hebt voor je inhoud of je ideeën wilt visualiseren, met de DALLE-3-integratie van ChatGPT zit je goed.

Voorbeeld:

Stel je voor dat je een fantastische scène beschrijft in je blogpost (Toon alleen al het Amsterdamse Rijksmuseum in een polderachtig landschap), en met een simpel commando kan ChatGPT het tot leven brengen met een verbluffende afbeelding zoals deze:

Voorbeeld van het genereren van afbeeldingen met DALLE-E in ChatGPT
Voorbeeld van het genereren van afbeeldingen met DALLE-E in ChatGPT

Let op: de eerste functie, het genereren van afbeeldingen met DALLE-3 integratie, is momenteel uitsluitend beschikbaar op de browserversie van ChatGPT en is nog niet toegankelijk via de app. Om toegang te krijgen tot deze functie, ga je naar ChatGPT in je webbrowser, schakel je over naar GPT-4-modus en selecteer je DALLE-3.

2. Beeldanalyse en beschrijving

Een andere opmerkelijke functie is de mogelijkheid om afbeeldingen te uploaden voor analyse en beschrijving. Deze functionaliteit kan een game-changer zijn voor content creators, marketeers en strategen.

ChatGPT kan gedetailleerde inzichten verschaffen over de inhoud van een afbeelding, waardoor het gemakkelijker wordt om visuele informatie te begrijpen en te gebruiken.

Voorbeeld:

Stel, je hebt een foto gemaakt van een bepaalde scène en je wilt meer weten over de kenmerken ervan. Upload de afbeelding en ChatGPT kan deze als volgt analyseren en beschrijven:

  • Beeldanalyse: “Wat zien we hier?”
  • Beschrijving: “De afbeelding toont een verzameling houten potloden netjes gerangschikt in houten compartimenten of planken. Elk vakje bevat potloden met dezelfde kleur punt, wat aangeeft dat de potloden op kleur zijn gerangschikt. De punten van de potloden zijn goed zichtbaar en laten een levendig spectrum aan kleuren zien. De potloden lijken de klassieke zeshoekige vorm te hebben en lijken ongebruikt of geslepen tot een uniforme lengte. De houten vakjes geven de afbeelding een rustieke uitstraling. Over het algemeen geeft de afbeelding een artistieke en ordelijke presentatie van kleurpotloden weer.”
Voorbeeld van beeldanalyse vanuit ChatGPT
Voorbeeld van beeldanalyse vanuit ChatGPT

Ik heb dit zowel op de browser als op de app getest. Je selecteert ChatGPT-4, uploadt een afbeelding in de prompt box en begint vragen te stellen.

3. Steminteractie met ChatGPT

De derde spannende functie is de mogelijkheid om spraakinteracties te hebben met ChatGPT. Dit tilt conversatie-AI naar een heel nieuw niveau. Je kunt nu met ChatGPT communiceren via je stem, waardoor je natuurlijkere en dynamischere gesprekken kunt voeren.

Voorbeeld:

Stel, je bent aan het brainstormen over ideeën voor je volgende blogpost. In plaats van je gedachten uit te typen, kun je gewoon tegen ChatGPT praten en het zal reageren met je stem, wat de stroom van je creatieve proces verbetert.

Activeer dit door naar de app te gaan, naar instellingen te gaan en nieuwe functies te kiezen. Daar zie je een knop om ‘Gesproken gesprekken’ te activeren.

Na activering in de instellingen vind je een icoon om spraakconversaties te starten
Na activering in de instellingen vind je een icoon om spraakconversaties te starten

Tekenen, zien en praten

Deze drie nieuwe functies betekenen een aanzienlijke vooruitgang in de mogelijkheden van ChatGPT.

Van het genereren van afbeeldingen tot het analyseren ervan en het aangaan van spraakconversaties, ChatGPT ontwikkelt zich tot een uitgebreide tool voor het realiseren van content, online marketing en meer.

Als webstrateeg ben ik onder de indruk van de mogelijkheid om foto’s te analyseren via prompting. En voor de content creator kunnen deze nieuwe functies ongetwijfeld de mogelijkheden vergroten en een nieuw niveau van creativiteit aan je werk toevoegen. Bekijk dus deze spannende ontwikkelingen en ontdek de eindeloze mogelijkheden die ze bieden in jouw vakgebied.

En ik hoop dat deze eenvoudige demo’s je helpen om alle innovaties bij te houden en te gebruiken.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven