De MACH Alliantie

In een openbare online bijeenkomst hoorde ik steeds het woord MOC of MACK en in de chat vroeg ik wat het betekende. Het is MACH, van de MACH Alliance, de organisator van de bijeenkomst 🥵

Een beetje een blunder om de naam van de host te vragen, en ik besloot het meteen goed te maken en een artikel te schrijven om de MACH alliantie wat meer te introduceren. De organisatie is relatief nieuw, opgericht in 2020.

Ik leg uit waar ze voor staan, hoe ze georganiseerd zijn en waarom ze onder andere de Digital Experience Composition promoten.

Doelen van de MACH Alliantie

MACH is een afkorting van:

  • Microservices
  • API-first
  • Cloud-native
  • Headless

De MACH Alliance is een industriële alliantie die het gebruik van moderne softwarearchitectuurpraktijken voor het bouwen en leveren van digitale ervaringen bevordert. De alliantie wil het gebruik van microservices, API-first, cloud-native en headless technologieën bevorderen als een manier om meer flexibele, schaalbare en aanpasbare software te bouwen.

De alliantie bestaat uit een groep technologieleveranciers, softwarebedrijven en andere organisaties die het gebruik van deze moderne softwarearchitectuurpraktijken willen bevorderen. Zij bieden middelen, best practices en begeleiding om organisaties te helpen deze technologieën en praktijken toe te passen om digitale ervaringen te leveren die sneller en flexibeler zijn en beter inspelen op de veranderende behoeften van de klant.

MACH Alliance organisatie

MACH Alliance is een non-profit organisatie en is niet verbonden aan een specifieke technologieleverancier of product. Het doel van de alliantie is om organisaties te helpen moderne software architectuur praktijken toe te passen, ongeacht de specifieke producten of technologieën die zij kiezen te gebruiken.

De MACH Alliance is een relatief nieuwe organisatie, ze werd opgericht in 2020, maar ze wint aan momentum en meer organisaties sluiten zich aan. Aangezien het digitale landschap evolueert en de behoeften van klanten veranderen, wordt de toepassing van moderne softwarearchitectuurpraktijken steeds belangrijker voor organisaties die concurrerend willen blijven in de digitale wereld.

Mach Alliance en samengestelde software

Composable software is een type software architectuur dat gebaseerd is op de principes van MACH, het stelt bedrijven in staat om flexibele, modulaire en schaalbare software oplossingen te bouwen en te leveren. Het idee achter composable software is om software te bouwen met behulp van kleine, onafhankelijke en losjes gekoppelde diensten (microservices) die gemakkelijk kunnen worden samengesteld en opnieuw gecombineerd om nieuwe functionaliteit te creëren.

MACH Alliance en composable software zijn verwant omdat ze beide gericht zijn op het bouwen van software met behulp van kleine, onafhankelijke en losjes gekoppelde diensten (microservices) die gemakkelijk kunnen worden samengesteld en opnieuw gecombineerd om nieuwe functionaliteit te creëren. Ze bevorderen ook allebei het gebruik van API’s en een cloud-native architectuur, die meer flexibiliteit, schaalbaarheid en wendbaarheid bij de ontwikkeling van software mogelijk maakt.

Dus, ik heb er nu vertrouwen in dat ik mijn blunder niet zal herhalen en als het verhaal u heeft geholpen om de MACH Alliance in het softwarelandschap te plaatsen, ben ik blij.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven