Schermopname iPhone? De simpele stappen op een rijtje.

Wil je weten hoe je snel een schermopname kunt maken van je iPhone? Het kan heel handig zijn om je handelingen op je iPhone vast te leggen en het is ook nog eens standaard ingebouwd. In dit artikel laat ik je zien hoe je in enkele eenvoudige stappen een schermopname kunt maken.

Voorbeeld schermopname actief op de iPhone.

Het opnemen van je scherm vraagt een eenmalige voorbereiding en daarna wat handigheid.

Eenmalig aanzetten

Hiervoor zet je Schermopname aan onder het Bedieningspaneel. Dat vind je onder Instellingen > Bedieningspaneel. Er staan daar twee lijsten. Tools die actief zijn en tools die inactief zijn. Zoek onder de inactieve tools naar Schermopname en maak die actief door op het plusje te klikken.

Voorbeeld bij het eenmalig aanzetten van schermopname op de iPhone.
Eenmalig aanzetten schermopname onder instellingen.

Schermopname

Nu het aanstaat in het bedieningspaneel kun je een opname maken. Open het Bedieningspaneel door in de rechterhoek naar beneden te vegen. Er is een icoontje voor opnemen en als je hierop drukt, begint er een countdown te lopen. Sluit het Bedieningspaneel door het omhoog te vegen en neem op wat je op wilde nemen.

Voorbeeld voor het starten van een schermopname op de iPhone.
Start schermopname iPhone.

Bij de opname zal linksboven een rood icoontje te zien zijn. Zodra de opname klaar is druk je op dat icoontje en kun je de opname stoppen. De clip wordt opgeslagen bij je foto’s.

Schermopname is actief, zie linksboven.
Opname in gang.

Veel plezier ermee!

Lees ook: Ontdek de verborgen krachten van scherm­afbeeldingen op je iPhone

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven