Van blog naar boek, uitgeven in het digitale tijdperk

Ben je geïnteresseerd in het uitgeven van je eigen boek? Dan is Tim Urban's 'What's our problem' een inspirerend voorbeeld om te volgen. Ontdek hoe Urban zijn populaire blog heeft omgezet in een uniek digitaal boek en audioboek, en hoe jij dat ook kunt doen.

Tim Urban, auteur van de populaire blog Wait But Why, heeft een nieuw boek uitgebracht: “What’s our problem”. Wat dit boek uniek maakt, is niet alleen de inhoud, maar ook de manier waarop het gepresenteerd wordt. Urban heeft ervoor gekozen om het boek in een puur digitaal formaat uit te brengen en biedt ook een digitaal audioboek aan. Een leuk detail is dat Urban zelf het audioboek inspreekt.

Landingspagina

Op de landingspagina van het boek, te vinden op Wait But Why, kunnen potentiële lezers het boek aanschaffen via verschillende online platforms zoals Apple, Google, Kobo, Kindle en Spotify. Naast deze online platforms is het boek ook direct te koop en te downloaden als Epub of MP3.

Een van de meest opvallende aspecten van de landingspagina is de preview die beschikbaar is voor verschillende apparaten en schermafmetingen. Hierdoor kunnen potentiële lezers alvast een idee krijgen van hoe het boek eruit ziet op hun eigen apparaat. Ook leuk is het miniatuur overzicht van het hele boek op de landingspagina, waardoor lezers een idee krijgen van de structuur en inhoud van het boek.

Zelf uitgeven

Urban lijkt zelf de uitgever te zijn van dit alles, wat laat zien dat het mogelijk is om als individu een boek uit te geven zonder tussenkomst van een traditionele uitgeverij. Dit maakt het boek een interessant voorbeeld voor mensen die ook zelf een boek willen uitgeven. Het laat zien dat je met behulp van digitale technologieën een unieke leeservaring kunt creëren en zelf een professionele en informatieve landingspagina kunt maken om je boek te promoten en te verkopen.

Al met al is “What’s our problem” van Tim Urban niet alleen inhoudelijk de moeite waard, maar ook interessant vanuit een digitaal uitgeefperspectief. Het boek laat zien dat het mogelijk is om als individu een boek uit te geven en daarbij gebruik te maken van digitale technologieën om een unieke leeservaring te bieden.

Bekijk de landingspagina van het e-book.

Zelf heb ik gekozen voor de uitgave via Apple Books. Het bestellen deed ik via de computer en dat was letterlijk twee klikken. Nu kan ik het boek lezen op de computer, de tablet en/of de telefoon.

Aankoop via Apple Books

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven