De aantrekkelijkheid van een Lead magnet

Online leads aantrekken voor je bedrijf of project met een lead magnet.

Nieuwe klanten werven met een Lead Magnet.

Een “lead” is iets waarmee iets begint. Take the lead. In marketing is het een set van gegevens waarmee een persoon interesse aangeeft in je activiteiten. Door je te bellen, te mailen of bijvoorbeeld een formulier op je website in te vullen. Natuurlijk kan de kwaliteit en de mate van interesse heel erg verschillen maar dit is dus een lead. Een begin in zaken.

Ooit was het internet een plek waar mensen actief op zoek leken te gaan om een formulier in te kunnen vullen. Dat is nogal veranderd. Nu doen alleen bots dit nog voor de lol en moet ik als ondernemer en producent veel actiever op zoek naar leads. Ik moet leads naar me toe proberen te trekken. Zoals met een magneet. Ziehier de “lead magnet”.

Lead magnet

Deze magnet is een aantrekkelijk en gratis online aanbod dat ik doe in ruil voor enkele gegevens van de lead. Een weggever. Dat kan bijvoorbeeld een e-book zijn, een onderzoek, een lied, een gesproken meditatie, een podcast. Iets wat ik aanprijs meestal op de website. Op een specifieke pagina of tussen de regels door.

Ik kan daarna natuurlijk ook reclame maken voor mijn lead magnet via een post op sociale media of de freebee direct beschikbaar maken binnen de posts. En als ik veel leads zoek of mijn website en sociale media gewoon niet genoeg verkeer hebben dan kan ik ook advertenties inkopen voor meer verkeer.

Praktisch voorbeeld

Laat ik de website van mijn vrouw en zakenpartner als voorbeeld geven. Ze heeft een coachingspraktijk voor zakelijke klanten en voor bezoekers naar de site geeft ze een e-boek weg. De website is gemaakt in WordPress en de Lead Magnet in ConvertKit. Dat programma is speciaal gericht op conversie van een bezoeker naar een lead.

De haak voor het boek is: Download gratis het Webdesign Playbook.

Voorbeeld van een Lead Magnet in WordPress met ConvertKit.
Voorbeeld van een Lead Magnet in WordPress met ConvertKit.

De lead vult dit in en ontvangt dan een e-mail met een downloadlink naar het e-book. En wij krijgen de gegevens via e-mail en in ze staan in dan ook in het systeem van ConvertKit. De magneet heeft zijn werk gedaan.

De lead heeft een prachtig, gratis cadeau en wij hebben genoeg gegevens voor een volgende stap.

Bekijk ook het overzicht van tools voor landingspagina’s en lead magnets met de mogelijkheden van een Leadmagnet binnen oa. Wix, Squarespace, ConvertKit en Leadpages.

Achter de poort? Wijnvelden aan het meer van Biel.
Achter de poort? Wijnvelden aan het meer van Biel.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven