Merkindicatoren voor berichtidentificatie (BIMI)

Versterk de beveiliging van jouw e-mails met BIMI - Bescherm jouw identiteit en bouw vertrouwen op.

Hoe weet ik dat de e-mail die jij me stuurt van jou afkomstig is? Er is veel fraude en spoofing als het gaat om e-mail. Er is geen duidelijk, visueel teken dat jij er alles aan doet om de integriteit van je e-mails te beschermen. Een nieuw initiatief genaamd Brand Indicators for Message Identification (BIMI) gaat hier verbetering in brengen.

Ik mag mijn logo gebruiken in jouw inbox wanneer ik een aantal beveiligings- en privacy-vakjes heb aangevinkt (DMARC compliancy). Om zo’n logo te mogen tonen moet ik geregistreerd zijn en moet ik een digitaal certificaat kopen dat Verified Marc Certificate (VMC) wordt genoemd.

Voorbeeld van een inbox met logo’s via BIMI.

Mijn persoonlijke ervaring met BIMI

Ik wilde een BIMI-logo opzetten en heb wat gespeeld. Ik heb eerst het niveau van strengheid op DMARC (quarantaine) verhoogd en daarna een BIMI-record gegenereerd. Ik kwam weg met enkele waarschuwingen en hoopte dat het nog steeds genoeg zou zijn om in aanmerking te komen. Ik voegde de informatie toe aan een tekstrecord voor DNS en begon te valideren.

Alleen om erachter te komen dat ik een echt certificaat moest aanvragen. En voor zo’n certificaat is er een wachtlijst. Ik heb mezelf op de lijst gezet. Als je geïnteresseerd bent, kun je misschien beginnen met de wachtlijst voor het Verified Marc Certificate.

Het bedrijf Webdialect zit in Nederland en ik weet dus niet zeker of het al gecertificeerd kan worden. Wordt vervolgd.

BIMI audit rapport.

Hoewel BIMI in de eerste plaats gericht is op het verifiëren van de afzender van e-mails, kan het indirect ook helpen bij het verminderen van graymail. Door het tonen van een officieel logo in de inbox van de ontvanger, kan BIMI helpen om legitieme e-mails te onderscheiden van ongewenste berichten.

Dit kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring en kan ontvangers helpen om sneller en gemakkelijker relevante e-mails te identificeren, waardoor de kans op het onbedoeld negeren van belangrijke berichten wordt verminderd. Hoewel BIMI geen directe oplossing is voor graymail, kan het wel een positieve impact hebben op het verminderen ervan.

Lees meer over graymail.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven