Maak slides op LinkedIn

Hoe maak je LinkedIn slides? Het korte verhaal: sla een presentatie op als PDF en upload als document bij een LinkedIn bericht. Leer meer en ga direct aan de slag met een LinkedIn slideshow.

Maak LinkedIn slides, bijvoorbeeld over hoe je mensen gebruikt voor schaal.

Ik vind de slideshows op LinkedIn erg leuk en wilde het ook proberen. Ze zijn goed gelukt en daarom wil ik delen hoe het moet.

Een presentatie maken

Persoonlijk gebruik ik Keynote van Apple, maar ik ben er vrij zeker van dat je ook PowerPoint of Google Slides kunt gebruiken. Kies een goed ontwerpsjabloon en bedenk een boeiend, kort verhaal dat je zou willen delen.

Om me op weg te helpen, deelde ik een fototip: Hoe gebruik je mensen op foto’s om de schaal van grote objecten aan te geven.

Mijn bericht in LinkedIn. Op desktop, via een browser.
Mijn bericht in LinkedIn. Op desktop, via een browser.

Om de slides te publiceren: Sla de presentatie op en exporteer naar PDF. Open LinkedIn, start een post en upload de PDF als document. Geef een titel aan de dia’s en post.

Klaar.

Mijn volgende stappen

Nu ze live zijn, ben ik ervan overtuigd dat ik nieuwe trucs zal leren, vanuit het oogpunt van storytelling, maar ook vanuit het oogpunt van technologie en platform. Ik ben benieuwd hoe mensen reageren en welke analytics ik te zien krijg.

De komende dagen ga ik wat meer experimenteren en ook kijken hoe ik meer opmaak kan toepassen op de slides.

Hier vind je de LinkedIn Post met Slides.

LinkedIn slides in een PDF slideshow.
LinkedIn slides in een PDF slideshow.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven