Squarespace-pagina delen via sociale media

Hoe zorg je ervoor dat je webpagina in Squarespace goed wordt weergegeven bij het delen via Twitter of Facebook. Als […]

Hoe zorg je ervoor dat je webpagina in Squarespace goed wordt weergegeven bij het delen via Twitter of Facebook. Als weergave in Tweet of Facebook-bericht. Of de voorbeeldweergave die je ziet als je een paginalink doorstuurt via Whatsapp of iMessage.

Meta-informatie

De informatie die nodig is voor het correct weergeven van je pagina geef je mee met behulp van niet zichtbare code. De zogenaamde meta-informatie. Informatie over de informatie. Zeg maar als een etiket op een voedselverpakking. In dit pak zit dit product met deze eigenschappen. Alleen is dit etiket niet direct zichtbaar.

Squarespace social images

Er is een etiket voor Twitter en een etiket voor Facebook. In Squarespace worden deze automatisch ingesteld voor de hele site. Als standaard voor alle pagina’s. Hierin verschijnen dan het logo van de site, de titel van de pagina en de URL. Beetje saai, maar al beter dan niets. Hieronder beschrijf ik hoe je in twee stappen het verder aan te passen per pagina.

Stap 1 : Tekst om te delen

Je kan de tekst voor de titel en beschrijving aanpassen en specifieker maken. Dit doe je in het paginapaneel onder het item SEO een titel en beschrijving op te geven.n

Stap 2 : Afbeelding om te delen

Om het dan echt mooi te maken kun je vervolgens een afbeelding toevoegen per pagina. In het paginapaneel selecteer je nu Social Image.

Vervolgens scroll je in dit paneel naar beneden en daar vind je de optie om een alternatieve afbeelding in te voegen. Hier heb ik dat gedaan:

Klaar om te delen

De pagina is nu klaar om te delen. De informatie die je via het paneel hebt aangemaakt is nu onderdeel van de pagina als meta-informatie.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven