Gesimuleerd scherm maken met Canva

Met behulp van Canva kun je gewone schermafbeeldingen omzetten in boeiende telefoonafbeeldingen die je publiek boeien. Dit artikel heeft u de stappen laten zien waarmee u professioneel ogende mockups kunt maken, waardoor de visuele aantrekkingskracht van uw digitale inhoud wordt vergroot.

Als webstrateeg bevind ik mij vaak in de positie om screenshots van mobiele telefoons te maken voor mijn website. Deze screenshots bieden een kijkje in de digitale wereld, waardoor anderen de inhoud die ik analyseer kunnen ervaren.

In dit artikel begeleid ik je bij het maken van boeiende telefoonafbeeldingen met Canva , een veelzijdige ontwerptool waarmee je je schermafbeeldingen kunt omzetten in gepolijste mockups.

Deel 1: Uw screenshots voorbereiden

Voordat je in het ontwerp duikt, heb je de juiste screenshots nodig. Zo bereid je ze:

iPhone-screenshots maken:

Volg deze stappen om een ​​screenshot te maken op een iPhone:

  1. Navigeer naar het scherm of de app die u wilt vastleggen.
  2. Druk tegelijkertijd op de zijknop en de knop Volume omhoog.
  3. Het scherm knippert kort, wat aangeeft dat er een screenshot is gemaakt.

Laten we nu verder gaan met Canva om deze schermafbeeldingen om te zetten in aantrekkelijke telefoonafbeeldingen.

Deel 2: Aan de slag met Canva

Nu je je schermafbeeldingen klaar hebt, is het tijd om de krachtige functies van Canva te gebruiken om verbluffende telefoonafbeeldingen te maken. Hier vindt u een stapsgewijze handleiding om aan de slag te gaan:

Open Canva en start een nieuw ontwerp

Begin met het openen van Canva in uw webbrowser. Als u nog geen account heeft, kunt u zich gratis aanmelden of inloggen als u al een account heeft.

Zodra je bent ingelogd, klik je op de knop ‘Een ontwerp maken’ op het Canva-dashboard. Je krijgt verschillende ontwerpopties te zien. Voor de mockup kies ik voor presentatie omdat deze de juiste beeldverhouding heeft voor mijn blog.

In de ontwerpopties kunt u ook de optie “Aangepaste afmetingen” selecteren om de canvasgrootte aan uw behoeften aan te passen. U kunt een formaat kiezen dat overeenkomt met de beeldverhouding van de schermafbeelding of het apparaatframe dat u wilt gebruiken.

Upload uw screenshot

Klik op het tabblad ‘Uploads’ in de linkerzijbalk om de schermafbeelding te uploaden die u op uw telefoonafbeelding wilt laten zien. Sleep het screenshotbestand eenvoudigweg naar Canva en het verschijnt in uw uploadmap.

Voeg uw screenshot toe aan het ontwerp

Sleep de geüploade schermafbeelding vanuit uw uploadmap en zet deze neer op het canvas. Je ziet je screenshot verschijnen in het ontwerp.

Met uw schermafbeelding op het canvas kunt u deze nu bewerken om de weergave ervan te verbeteren. Canva biedt verschillende hulpmiddelen voor het bewerken van foto’s, waaronder opties voor bijsnijden, het formaat wijzigen, de helderheid en het contrast aanpassen en filters toepassen. Gebruik deze hulpmiddelen om uw screenshot er op zijn best uit te laten zien.

Kies een mockup

Om de illusie van een echte telefoon te creëren, kun je de mockup-functie van Canva gebruiken. Klik op het tabblad “Elementen” in de linkerzijbalk en zoek naar “mockup” in de zoekbalk.

Kies het mockup-frame dat past bij de stijl en het type telefoon dat u wilt laten zien. Canva biedt verschillende opties voor telefoonmodellen, waaronder iPhones, Android-apparaten en meer.

Sleep het geselecteerde mockupframe naar het canvas. Pas het formaat aan en positioneer het zodat het binnen het telefoonframe past.

Kies het juiste telefoonframe:

De mockupbibliotheek van Canva bevat verschillende telefoonmodellen en oriëntaties. Selecteer degene die het beste past bij het uiterlijk van de telefoon die u wilt laten zien.

U kunt ook de kleur en richting van het mockup-frame aanpassen om het in lijn te brengen met uw ontwerpvisie.

Verfijn en exporteer

Nadat u uw schermafbeelding binnen het telefoonframe heeft geplaatst en alle elementen naar wens heeft aangepast, bekijkt u uw ontwerp nog een keer. Voer de nodige aanpassingen uit.

Als u tevreden bent met het resultaat, klikt u op de knop ‘Downloaden’ in de rechterbovenhoek van de Canva-interface om uw telefoonafbeelding te exporteren. U kunt het gewenste formaat (bijvoorbeeld PNG of JPEG) en kwaliteitsinstellingen kiezen.

Dat is het! Je hebt met succes een verbluffende telefoonafbeelding gemaakt met Canva, waarbij je je screenshot hebt gecombineerd met een realistisch telefoonframe om je digitale inhoud te laten zien. Deze visueel aantrekkelijke afbeelding kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder presentaties, marketingmateriaal of website-afbeeldingen.

Alle Canva-stappen in een video:

Canva gebruiken om een ​​telefoonmodel met een screenshot te maken.

Niet-beschikbare apparaten testen

Als het gaat om het maken van schermafbeeldingen van telefoons die u niet bezit, kunt u zich wenden tot BrowserStack , zoals uitgelegd in mijn begeleidende artikel over testen en voorbeelden bekijken. Met BrowserStack kunt u verschillende mobiele apparaten simuleren en emuleren, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor het maken van realistische telefoonafbeeldingen.

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven