Van Kobo naar Twitter in 18 seconden

Snelle iPhone-workflow om tekst op je e-reader te citeren en naar Twitter te delen.

Een citaat maken van een e-reader zoals Kobo naar een ander medium was altijd een pijnpunt. Hoe kom je van het lezen van iets naar het maken van een verwijzing op een aantal sociale media zoals Twitter?

Pijn

Wat ik altijd deed was naar mijn computer gaan, het boek zoeken, het openen en de tekst vinden die ik zocht. Eenmaal de tekst gevonden zou ik die kopiëren en plakken. In de praktijk gebeurde dat niet en typte ik het zelfs liever over.

Mobiele workflow

Maar met de nieuwe tekst functie (Live Tekst) op de iPhone vond ik een veel snellere en makkelijk te gebruiken workflow. Het is zelfs een beetje magisch. Alsof je naar datgene wijst wat je wilt kopiëren. Je leest een mooie zin en wilt die delen:

  1. Richt de iPhone camera op de e-reader pagina.
  2. Selecteer de tekst die je wilt.
  3. Gebruik de Live Tekst selectiefunctie.
  4. Ga direct naar delen en kies de Twitter app.

Opschonen, tekst toevoegen, tags toevoegen en GO.

De Tweet

Ontvang de nieuwste artikelen!

Aan spam doe ik niet 🙂

Over de auteur

Scroll naar boven